Op vraag van de handelaars zal de rijrichting van de Kalkhofstraat en een deel van de Leiedam in Deinze tijdelijk omgekeerd worden. Vanuit Astene geraak je zo vlotter naar de Tolpoortstraat.

Sinds Deinze besliste om de rijrichting van de Tolpoortstraat aan te passen, kwam er veel kritiek van handelaars, omdat hun klanten niet meer bij hen geraakten. Door de wijziging was er nog maar één toegangsweg voor auto's richting de Tolpoortstraat en daardoor bleven veel klanten weg.

Na overleg met de handelaars heeft de stad nu beslist om de rijrichting van de Kalkhofstraat en een deel van de Leiedam tijdelijk om te keren

De toegelaten rijrichting is deze van de Guido Gezellelaan naar de Markt toe (zie plan). Komende vanuit de Leiedam mag je richting de Tolpoortstraat en de Markt afslaan. Rechtdoor rijden richting de Brielstraat is echter niet toegestaan.

Dankzij deze maatregel is er een extra toegangsweg naar de Tolpoortstraat. De maatregel geldt tot 1 juli, in afwachting van de voetgangers- en fietsersbrug tussen tussen de Brielpoortparking en de Tolpoortstraat.

Daarnaast werden ook enkele verkeersborden aangepast aan speed pedelecs. De meeste verkeersborden waren nog niet aangepast aan de snelle elektrische fietsen, maar dat is sinds vandaag anders. Zo is er op veel borden de categorie 'P' bijgekomen, die verwijst naar de speed pedelecs.

 

© Soetkin Desloovere