Remotive uit Evergem is verkozen tot 'Beloftevolle KMO van het Jaar'. De uitreiking vond deze namiddag plaats tijdens het UNIZO Topseminar in het ICC in Gent. 

Remotive is een bedrijf gespecialiseerd in het onderhouden, herstellen en vernieuwen van roterende machines. Denk aan elektromotoren, blazers, pompen, tandwielkasten, ventilatoren enzovoort. Jan De Winter startte het bedrijf vier jaar geleden. Sindsdien heeft het bedrijf ondermeer klanten in de Gentse en Antwerpse havens, maar ook daarbuiten. Met zijn inmiddels 31 werknemers (in 4 jaar tijd) is Remotive zowat de snelst groeiende kmo in Oost-Vlaanderen.

Opvallend, de gemiddelde leeftijd van de werknemers is 23,5 jaar. Het bedrijf investeert dan ook in opleidingen op maat op de werkvloer en het biedt zowel kansen aan jonge schoolverlaters als aan mensen zonder ervaring. Onder meer het HR-beleid, de sterke focus op kwaliteit en klantentevredenheid en de bijzondere aandacht voor een groen en efficiënt energiebeleid van zaakvoerder en team wisten de jury te overtuigen.

Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen: "We zijn vanuit UNIZO Oost-Vlaanderen ongelofelijk trots dat een jong, getalenteerd bedrijf uit onze provincie deze titel krijgt. Dit is nogmaals het bewijs dat er in Oost-Vlaanderen uitstekende voedingsbodem is voor ondernemerschap. Remotive is in 4 jaar tijd ontzettend snel gegroeid, een groei van maar liefst 1200%! Dat in combinatie met een heel vooruitstrevend HR-beleid maakt van deze kmo de absolute terechte winnaar."

© Soetkin Desloovere