Maak de kamers in een woonzorgcentrum betaalbaarder in plaats van duurder. Dat is de boodschap die PVDA Gent vanavond meegeeft aan de Gentse schepen van seniorenbeleid Rudy Coddens.

Gent heeft plannen om de prijzen met enkele euro's per dag te verhogen. En dat kan niet langer zegt de Gentse PVDA. De exploitatietekorten in de Gentse OCMW Woonzorgcentra moeten naar omlaag en dan is een dagprijsstijging noodzakelijk. Maar die verhoging zorgt ervoor dat steeds minder mensen een kamer in een woonzorgcentra kunnen betalen. Ook de assistentiewoningen worden zo onbetaalbaar.

En dat kan niet langer, vinden ze bij de PVDA in Gent. Volgens PVDA "kan het niet zijn dat ouderen steeds vaker moeten aankloppen bij hun kinderen om in een woonzorgcentrum binnen te gaan.  Een woonzorgcentrum is geen luxe maar een nodzaak voor veel mensen" klinkt het. En dan zou de prijs niet hoger mogen liggen dan een gemiddeld pensioen. Daarom zal de PVDA zich vanavond verzetten tegen die prijsverhoging. De partij vraagt ook schepen Coddens om meer uitleg.

© Soetkin Desloovere