Op de nieuwjaarsreceptie van de Provincie, maandagavond, zijn vier 'verdienstelijke' Oost-Vlamingen in de bloemetjes gezet. Het gaat om Arcelor Mittal, Les Potagers de Thomas, Eurabo en Algemene bouwonderneming D’Eer.

De Provincie gaat elk jaar op zoek naar Oost-Vlamingen die zich op een bijzondere manier onderscheiden van de rest en de provincie zowel in binnen- als buitenland op de kaart zetten. In 2019 sprongen er volgens eerste gedeputeerde Kurt Moens vier uit. Zij werden op de receptie maandagavond gehuldigd.

Arcelor Mittal opende vorig jaar een nieuw zonnepanelenpark, dat met meer dan 27.000 zonnepanelen het grootste van België is. Naast hun bijdrage aan de klimaatdoelstellingen, ontwikkelde de staalproducent met Torero en Steelanol twee technologieën die op grote schaal het verbranden van afval kunnen vermijden en ze omvormen tot chemische producten.

Les Potagers de Thomas startte als een project voor zoon Thomas, die een lichte mentale achterstand heeft. Intussen is het uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf, waarbij vader Joël en Thomas de moestuin op een gebruiksvriendelijke, innovatieve en duurzame manier terug naar de mensen brengen.

Eurabo is in onze provincie dan weer een pionier op vlak van duurzame bouwmaterialen. De voorbije jaren groeide het bedrijf uit tot een groothandel in bio-ecologische bouw-, hout- en isolatiematerialen.

Algemene bouwonderneming D’Eer ten slotte, won vorig jaar de Fier Bouwen-award voor een duurzaam woonproject voor bewoners die willen genieten van een groene omgeving vlak bij de stad Sint-Niklaas. Het project combineert een doordacht omgaan met energie, materiaalgebruik en de hoge comforteisen met een hedendaagse architectuur die een sterke uitstraling geeft aan de buurt.

 

 

© Soetkin Desloovere