Op 5 oktober is het weer zover, dan staat in Gent de 22ste editie van het Gentse Boksgala gepland. Traditiegetrouw staat het boksgala garant voor wedstrijden van het hoogste niveau. Dit jaar starten de elitewedstrijden op een iets minder traditionele manier. Freddy De Kerpel wordt 70 jaar en om dat te vieren stapt hij nog eens in de ring tegen die andere Gentse legende Ismaïl Abdoul.

In de tweede wedstrijd krijgen we nog iemand te zien die zijn comeback maakt. Met Junior Bauwens keert de publiekslieveling terug naar de topsporthal. Een goed jaar na zen laatste kamp mag de 2 voudig EBU kampioen lichtgewicht het nu opnemen tegen Turco. 

Na de slag der titanen en de comebackwedstrijd is het tijd voor de slag om Gent. Gentenaars Vanderheyden en Ongenae nemen het tegen elkaar op voor de Belgische titel in het middengewicht. Ondanks het feit dat beide boksers vrienden zijn, wordt het een kamp van hard tegen onzacht.

En de hoofdkamp van de avond is voor de tweede keer op rij weggelegd voor Merithon Karaxha. Bij de vorige editie verloor hij nog vanChurbanov, maar nu staat de Beneluxtitel op het spel. Tegenstander van dienst is de Belg Steve Jamoye. Hoe het allemaal afloopt, dat kan u op 5 oktober live zien, hier vanaf kwart voor 10 op AVS.

© Dries De Koster