De prijzen voor een warme maaltijd in het dienstencentrum Zonneheem in Eeklo worden dan toch weer wat goedkoper. Alcohol, daarentegen, blijft duurder.

In augustus vorig jaar brak er fel protest uit bij de senioren in Eeklo. Het stadsbestuur besliste toen dat de prijzen voor aperitieven, zware bieren en maaltijden in Zonneheem fors omhoog gingen. De drankprijs steeg met ongeveer 1 euro, de maaltijden werden tot 6 euro duurder. Maar dat was buiten de Eeklose senioren gerekend. Die konden de duurdere prijzen in het dienstencentrum niet smaken, en bleven de voorbije maanden dan ook massaal weg uit het Zonneheem.

Het Eeklose stadsbestuur past de tarieven daarom nu opnieuw aan. Maar wel alleen voor de maaltijden. Die worden weer wat goedkoper. “Alcohol blijft duurder”, zegt schepen van Welzijn Danny Smessaert. “De maaltijden worden wat goedkoper. Eeklonaars zullen tussen de 6 en de 8 euro betalen in plaats van 10 euro.” “We willen alcoholgebruik niet stimuleren. Wie iets strafs wil drinken, zal dus op café moeten gaan”, zegt Smessaert.

 

© Vanessa Declercq