De Sint-Baafskathedraal, het museum Dr. Guislain en de kerk van het Sint-Barbaracollege in Gent krijgen respectievelijk 5, 1,2 en 1,1 miljoen euro voor restauratiewerken. Dat heeft Vlaams minister-president Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois beslist.

Met die premie van 5 miljoen euro kan de crypte, de kooromgang, het kapittelhuis en de ruimtes van de priesters van de Sint-Baafskathedraal gerestaureerd worden. In die priesterruimtes komt het bezoekerscentrum en zal dan ook het Lam Gods tentoongesteld worden. (foto Onroerend Erfgoed)

 

De daken van het museum Dr. Guislain moeten dringend gerenoveerd worden om waterinsijpeling te voorkomen. Zeven daken van 5 430 vierkante meter moeten worden aangepakt, waarvan een deel asbest bevat.

De kerk van het Sint-Barbaracollege werd ooit gebouwd wegens plaatsgebrek voor de leerlingen en werd een korte tijd ook gebruikt als fietsenstalling van de leerlingen, maar dient nu als polyvalente ruimte. Een werkgroep zal samen met de kerkgemeenschap overleggen waarvoor de kerk later zal gebruikt worden. (foto Onroerend Erfgoed)

© Janna Heyerick