Herwig Reynaert, politicoloog UGent :

‘’In elke partij heb je stromingen en kampen, maar wat Open Vld Gent nu meemaakt is niet gunstig voor de start van het nieuwe schepencollege’’. Dat zegt politicoloog Herwig Reynaert van de UGent.  De kans is volgens hem groot dat Open Vld Christophe Peeters zal uitspelen op een Vlaamse of nationale lijst.

'Ik denk dat het duidelijk is dat Open Vld momenteel toch wel een verdeelde partij is. Ook het stemmenverschil tussen meneer Peeters en meneer Souguir wijst daar toch op tot een zekere hoogte. In die zin is Christophe Peeters het slachtoffer als het ware van een interne partijstrijd. Dus in die zin, eendracht maakt macht is momenteel zeker voor Open Vld niet van toepassing. Bovendien betaalde Open Vld al bij al een zware prijs . Men heeft finaal het burgemeesterschap, men heeft slechts twee schepenen . Men heeft toch wat moeten inbinden op het aantal bevoegdheden, en men heeft toch moeten pleiten voor 1 schepenzetel voor CD&V.

Het is zeker niet ideaal om een nieuw college van burgemeester en schepenen te starten, maar ik denk eenmaal ze vertrokken zijn dat het verleden heel snel vergeten is . Maar ik kan me inbeelden dat Christophe Peeters met een zeer zware politieke kater zit , maar misschien is zijn politieke carriere nog absoluut niet voorbij en zal men hem volgend jaar toch op één of andere plaats inzetten.'

© Tim Steyaert