Voortaan heb je geen ticket meer nodig in parking Reep in Gent. De parking is de eerste Gentse stadsparking die werkt met nummerplaatherkenning. Het nieuwe systeem is sinds vandaag actief en zal de komende jaren ook uitgerold worden in de andere parkings.

Het nieuwe systeem vervangt het gekende parkeerticket door ANPR-camera's voor nummerplaatherkenning. De chauffeur rijdt de parking in, de nummerplaat wordt gescand en de slagboom gaat open. Om te betalen gaat de autobestuurder naar de betaalautomaat, waar hij zijn de nummerplaat intikt en betaalt voor de parkeertijd. Bij het buitenrijden wordt de nummerplaat opnieuw gescand en gaat de slagboom automatisch open. Zodra de wagen de parking verlaten heeft, worden de nummerplaatgegevens gewist. Zo blijft de privacy van alle gebruikers gegarandeerd.

Nog dit najaar wordt ook in de Parking Sint-Pietersplein de apparatuur vervangen. Vanaf 2020 zijn dan de andere parkings van de Stad Gent aan de beurt: Sint-Michiels, Vrijdagmarkt, Ramen, Savaanstraat en Tolhuis. Ten laatste in 2021 zullen alle parkings werken met het nieuwe systeem.

© Hannes De Smet