Op de John F. Kennedylaan en de Dwight Eisenhowerlaan naar de E40 richting Brussel is 1 rijstrook afgezet door een lek van een vetzuur met de eigenschappen van paraffine. Het spoor ligt van in Zelzate tot Merelbeke. Plaatselijk ligt het erg glad. De brandweer heeft verschillende plaatsen afgezet om het wegdek te reinigen, onder meer aan de brug Zelzate, zie foto.

De werken gaan moeizaam. Daardoor moet de brandweer op zoek naar andere oplossingen om het wegdek weer schoon te krijgen. "Het spoor zal zeker een impact hebben op de avondspits", tweet brandweerzone Centrum, en vraagt de omgeving te vermijden. Van Zelzate naar de E40 rijd je beter via de R4 West.

De grootste ravage bevindt zich aan Zelzate-brug tot het rondpunt ArcelorMittal, van de Scallestraat tot de Euro Silo's in Oostakker en ter hoogte van de oprit E40 Merelbeke.

Al vier motorrijders zijn door het goedje tegen de vlakte gegaan. De vrachtwagen van een vetzuurproducerend bedrijf uit Ertvelde is ondertussen tegengehouden op de E40 tussen Leuven en Tienen.

© Janna Heyerick