Door het coronavirus werd het Reuze Paaseierenfeest in provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke geannuleerd. 2000 zakjes, met telkens 4 paaseieren, waren al besteld en de provincie besliste om deze uit te delen aan de bewoners en het personeel van verschillende woonzorgcentra in de regio.

Een 100-tal dozen gaat naar Tehuis De Mey en WCZ Moervaartheem in Wachtebeke, wzc Sint-Pieter in Lochristi, wzc Sint-Vincentius in Zaffelare, wzc Sint-Eligius in Zeveneken en wzc Hof van Eksaarde in Eksaarde-Dorp.

"Het is dan wel paasvakantie, de personeelsleden van de woonzorgcentra blijven in deze moeilijke tijd hun beste beentje voorzetten. We zijn hen dankbaar voor hun moedige werk. En ook de bewoners zullen Pasen dit jaar heel anders beleven, zonder bezoek of paasfeest. Hopelijk kan deze chocolade-traktatie hun dag wat opfleuren." zegt Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Vorige week schonk de provincie ook al 8000 paaseiren die bedoeld waren voor een Paasfeest in een ander provinciaal domein aan woon-zorgcentra. 

© Robbert Vancompernolle