De Optima Commissie is gisteren voor de tweede keer samengekomen in het Gentse stadhuis. Raadslid Geert Versnick werd er ondervraagd over zijn rol in het dossier. Maar ook burgemeester Termont kreeg weer enkele pittige vragen voorgeschoteld van de commissieleden. 

In zijn pleidooi zei Geert Versnick dat hij nog alle dagen met een gerust geweten rondloopt. Hij vroeg de commissieleden zelfs om met concrete feiten voor de dag te komen. Want iets tegenspreken dat er niet is, dat is moeilijk zei Versnick. Hij liet ook weten dat hij bij de bespreking van de Queen Towers niet aanwezig was op de bestendige deputatie, en over de projecten aan de Oude Dokken is destijds voldoende gedebatteerd zegt Versnick. Toch nam de gedeputeerde, naar eigen zeggen, met spijt afscheid van Optima Group. Hij deed dat vooral als vader.
Ook burgemeester Termont werd gisteren weer ondervraagd. Vooral de chartervluchten geboekt door Optima, riepen vragen op. De Gentse burgemeester kreeg steun van de topman van bouwbedrijf Besix. Die was door Termont opgeroepen als getuige. Johan Beerlandt feliciteerde Daniel Termont met de realisaties van de voorbije jaren.
Op 22 september zetelt de commissie opnieuw. Dan willen de commissieleden Jeroen Piqueur en Luc Van den Bossche ondervragen.

© Koen Colpaert