In Eke gisteravond een opticien overvallen. Buur en slager Patrick Dessein ging de overvallers achterna, werd bedereigd met een pistool en kreeg een bijl in het gezicht. Hij hield er gelukkig slechts een snijwonde aan over. De daders zouden intussen opgepakt zijn.

Omstreeks 17.20u dringen twee overvallers de winkel van opticien Frederik Vercruysse binnen. Ze gaan lopen met de inhoud van de kassa, het geld in zijn portefeuille en een tiental zonnebrillen. Buur en slager Patrick Dessein gaat er achterna met zijn wagen en kan een verdachte enkele straten verderop klemrijden. 

"Die stond volledig afgemat op de hoek van de straat. En op het moment dat ik wilde uitstappen om die persoon tegen te houden, vlucht hij weg. Ik rijd erachter met mijn wagen en hij richt zijn pistool op de zijruit van mijn wagen. Ik ben weggedoken en daarna toch achter hem blijven rijden en dan heeft hij nog voor een tweede keer zijn wapen naar mij gericht. En dan ben ik terug weggedoken. Op het moment dat ik mij opricht in de wagen zie ik dat hij zijn wapen weggooit. En toen wist ik, het is vals. 
Toen ben ik meteen uit mijn wagen gesprongen. Ik dacht, ik ga hem onderscheppen, ik ga 'voetje lap' doen bij wijze van spreken. Maar op het moment dat ik dat wil doen, keert hij zich om en had hij een bijl bij zich. En toen is hij met die bijl op mij beginnen inhakken en ben ik gevallen. Toen was ik machteloos, maar we hadden hem toch lang genoeg kunnen ophouden en de politie heeft hem volgens mij toch redelijk snel kunnen onderscheppen." 
Slager Patrick Dessein.

Volgens Patrick zijn de twee overvallers intussen gevat en is de buit teruggevonden. Dat is echter nog niet bevestigd door de politie.

Patrick heeft snijwonden op zijn voorhoofd en zijn scheenbeen

© Tim Steyaert