Sioen, Pieter-Jan Desmet en Sarah Yu Zeebroek, het prettig gestoorde trio 'De Piepkes', houden vandaag een try-out van hun nieuwe voorstelling ''Operaar Poephaar'. De voorstelling vond deze voormiddag plaats in De Kluize in Oosterzele.


''Operaar Poephaar' is een verpiepte opera, een volledige gezongen verhaal in de traditionele vorm van een opera. Het is geschikt voor kinderen en kinderen van leeftijd klinkt het bij De Piepkes. De voorstelling gaat over Dirk die droomt over poephaar. Bij het ontwaken merkt hij dat zijn droom waarheid is geworden. Maar wat zullen de mensen daarvan denken? Kan De Rappende Kapper uit Kwetteren helpen? De Prima Flatulina misschien?

De Piepkes zijn drie muzikanten: Pieter-Jan De Smet, Roland en Sioen en illustratrice/muzikante Sarah Yu Zeebroek. Samen brengen ze kinderliedjes uit eigen nat, waarbij ze geen onderwerp uit de weg gaan. Dit alles vanuit de wetenschap dat kinderen niet moeten worden betutteld, maar dat zij, nog beter dan volwassen kinderen, weten waar de klepel hangt.
Op vrijdag 15 november verschijnt er ook het album 'Operaar Poephaar' en twee dagen later, op zondag 17 november, start de tournee door Vlaanderen.

De Piepkes spelen 11 keer in Vlaanderen.

© Hannes De Smet