Daniël en Christiaan krijgen al bijna 10 jaar belastingbrieven voor twee woningen en een stuk landbouwgrond in Assenede. Opvallend, omdat ze er nog nooit geweest zijn, laat staan er gewoond hebben. Ze zien er gelukkig de humor wel van in, al blijft de hele papiermolen maar draaien.

“We hebben onze denkbeeldige eigendommen nooit gezien. We zijn ook niet van plan om daar naartoe te gaan, omdat het onze eigendom niet is. - We zijn te ouderwets, we hebben geen gps.”

Daniël en Christiaan verhuisden eind 2008 van Evergem naar Merendree. En kort daarna is de mallemolen begonnen. In 2009 kregen ze een eerste aanslagbiljet in de bus voor twee woningen en een stukje landbouwgrond in Assenede. Al snel kwamen nog belastingbrieven onterecht hun kant uit. Tot in 2010 het einde in zicht was, dachten ze. Vorige week kregen ze een nieuwe aanmaning, 7 jaar nadat het misverstand eigenlijk opgelost was. Daarin staat dat Daniël en Christiaan onmiddellijk 2250 euro moeten betalen, inclusief boete wegens nalatigheid. "We weten waar we staan. Prettig is dat niet, maar dat geraakt opgelost," zegt Daniël. “Je moet telkens bewijzen dat je er niets mee te maken hebt," aldus Christiaan.

© Janna Heyerick