Gisterenavond is een inhaalmanoeuvre in Nukerke, bij Maarkedal, verkeerd afgelopen. Twee wagens raakten bij het ongeval betrokken, maar ook de gevel van een buurtbewoner moest eraan geloven.

Op de Rijksweg in Nukerke, da’s de N60, kwamen twee wagens kwamen met elkaar in botsing. Het ene voertuig kwam tegen een geparkeerde wagen terecht, die vervolgens door de slag tegen een huis werd geduwd. Het andere voertuig kwam wat verder ook tegen het huis tot stilstand. Een gewonde moest naar het ziekenhuis.

Het huis op de Rijksweg raakte flink beschadigd door de klap. Een grote tegenvaller voor de bewoners. Amper een jaar geleden liet Ludo Beeckman (foto links) nog zijn gevel restaureren. ’t Is de eerste keer in de 41 jaar dat ie er woont, dat er een wagen tegen zijn gevel botst. Maar dat geeft een vertekend beeld, want ook bij de buren zijn er al wagens tegen de gevel gereden. ’t Is blijkbaar al het derde geval dit jaar. Aan bijna alle huizen in de straat is er schade van vorige ongevallen.

De bewoners denken echter niet dat het aan de maximum toegelaten snelheid op de N60 ligt. Die is de voorbije jaren al gedaald van 120 km/u naar 90 km/u. De buren hebben het gevoel dat mensen vaker afgeleid zijn, onder meer door gsm-gebruik achter het stuur.

© Janna Heyerick