In de tweede amateurklasse kreeg Brakel vandaag het bezoek van Sparta Petegem. Na een magere 4 op 15 snakt Brakel naar een overwinning. Al snel glipt Hebbelinck door de verdediging van Sparta en zijn schot verdwijnt via De Wulf in doel : 1-0 na vijf minuten.
Hebbelinck heeft er duidelijk zin in en ligt ook aan de basis van de volgende prik van Brakel. Het wordt warm voor het doel van Van Den Bossche maar dit keer komen de bezoekers met de schrik vrij.
De thuisploeg zorgt in het eerste half uur voor het meeste gevaar. De Haspe mag alleen op doel af, maar Van Den Bossche zit er goed tussen, weg kans.
Bij Brakel blijft Hebbelinck de smaakmaker. Petegem heeft het moeilijk met zijn snelheid, maar opnieuw komt de 2-0 niet op het bord.
Ook op slag van rust niet : dit keer kan Ringoot het niet afmaken.
In de tweede helft zou je dan een gedreven Petegem verwachten, maar het is opnieuw Brakel dat voor gevaar zorgt. Hebbelinck is vandaag gewoon niet te stoppen, maar Van Den Bossche en De Haspe vergeten het opnieuw af te maken.
Brakel blijft de kansen opstapelen. Nu mag de ene Van Den Bossche op de andere afstevenen. En Tom heeft geen schijn van kans op de pegel van Arne : 2-0 en dat is op basis van de kansen dik verdiend.
Petegem heeft dan wel veldoverwicht, het komt niet verder dan wat halve kansen. Hier brengt Verheughe dan toch wat gif in de aanval van de bezoekers. Joye trekt op zoek naar de 2-1, maar meer dan een hoekschop levert dat niet op.
Maar met een speler als Joye is elke spelhervatting gevaarlijk : zijn strak aangesneden hoekschop is goed voor de 2-1.
Petegem wil meer. Opnieuw komt de impuls er via Verheughe. Joye wordt in stelling gebracht en dan is het natuurlijk alarmfase rood. 2-2, we krijgen een spannend slot. Maar daarin wordt niet meer gescoord. Eindstand Brakel-Petegem 2-2

© Christophe Sevenoo