NV Calcutta in Sleidinge wordt overgenomen door Group De Poortere. Het verlieslatend textielbedrijf moet daardoor dan toch niet de deuren sluiten.
Want het zag er lange tijd niet goed uit voor NV Calcutta. De productie werd aangepast en er werden werknemers op vervroegd pensioen gestuurd.

Maar met Group de Poortere heeft NV Calcutta dan toch een overnemer gevonden en lijkt een doemscenario afgewend.

NV Calcutta werd in 1848 opgericht door Pierre-Bernard Dobbelaere en is de oudste nog actieve weverij in België. De weverij legde zich aanvankelijk toe op het bleken van garens en het weven van zeildoeken. Maar ook het weven van jute tot de productie van tapijten, vloerbekleding en muurbekleding werd in Sleidinge gedaan.

NV Calcutta kreeg het de laatste jaren financieel zwaar te verduren. Onder meer de terugvallende vraag op de markt en de nakende Brexit hadden een negatieve impact op de omzet van het bedrijf.

Christof Vermeersch wordt de nieuwe CEO van NV Calcutta. Hij was jarenlang CEO van Group de Poortere en zorgde de voorbije acht jaar voor een succesvolle uitbouw van de textielgroep. Op deze manier zal de continuïteit van Calcutta verzekerd en uitgebouwd worden en kan de firma zijn 170-jarige geschiedenis verderzetten.

© Vanessa Declercq