De beste school van Nederland ligt net over de grens, in het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Daar is het Reynaertcollege voor het vierde jaar op rij beste school van Nederland geworden. Dat zegt opinieblad Elsevier, dat elk jaar een vergelijking maakt tussen de Nederandse scholen. Het Reynaertcollege heeft het minste zittenblijvers en de leerlingen halen er de beste eindexamenresultaten.

Het Gents MilieuFront vindt dat de stad, De LIjn en Vlaanderen samen een nieuw plan moeten uitdokteren voor een tram over de Verapazbrug. Het GMF stelt voor om een tramlijn aan te leggen die de huidige lijn 4 verbindt met het woonproject Oude Dokken en de voorhaven. Daar zou dan (ter hoogte van Weba of de Port Arthuurlaan) een Park & Ride kunnen komen. Volgens het GMF voorzien de huidige plannen voor de Verapazbrug geen aparte plaats voor openbaar vervoer. Vorige week bleek nog dat de bouw van de brug op de lange baan wordt geschoven, Vlaanderen heeft nog geen budgetten vrijgemaakt.

2 ongevallen op de E17 zorgden vandaag voor ellenlange files richting Antwerpen. In Beervelde raakte een truck van de weg af en kwam in de middenberm terecht. De bestuurder was onwel geworden, hij overleed ter plaatse. Het ongeval zorgde voor een file waar het verkeer tot twee uur lang moest aanschuiven. Nadat de snelweg was vrijgemaakt gebeurde er in Lokeren nog een ongeval. Opnieuw zat alles potdicht.

© Paul Van De Velde