Uitspraak zaak Van Yper
Drie verdachten in de zaak Sander Van Yper zijn veroordeeld tot celstraffen die oplopen tot vijf jaar. De 16-jarige Sander Van Yper sprong in 2011 van een balkon van een appartementsgebouw in Ledeberg omdat ie werd bedreigd en afgeperst. Een vierde verdachte werd vorig jaar al veroordeeld tot acht jaar effectieve gevangenisstraf.

Getuigen gezocht
De lokale politie van Sint-Laureins is op zoek naar getuigen van de gewapende overval op het Godshuis. Drie gemaskerde mannen overvielen in de nacht van zondag op maandag de hotelreceptie. Ze waren op zoek naar geld maar moesten zich tevreden stellen met een klein buit. Getuigen kunnen zich melden bij de politiezone Meetjesland Centrum.  

UZ Gent deel van UGent
Het Gentse Universitair Ziekenhuis zal vanaf januari 2017 deel uitmaken van de Universiteit Gent. De Vlaamse Regering heeft daarvoor de ontwerpdecreten goedgekeurd. Het UZ Gent valt nu nog onder de voogdij van de Vlaamse minister van Onderwijs. De nieuwe regeling maakt een eigen beheer van het ziekenhuis mogelijk ondermeer op vlak van personeel en boekhouding.

Bekend café legt boeken neer
De Onvrije Schipper, het bekende café aan de Korenlei in Gent heeft vlak voor Kerst het faillissement aangevraagd. Het café is één van de 25 Oost-vlaamse ondernemingen die in de laatste week van vorig jaar failliet gingen.
 

© Vanessa Declercq