START NIEUWBOUW WISPELBERG
Aan het Atheneum Wispelberg in Gent zijn vanmorgen de werken gestart voor een nieuw schoolgebouw. Een aantal verouderde gebouwen moet plaats maken voor een transparant nieuwbouwproject. In het nieuwe schoolgebouw komt er onder meer een sportzaal en een lab. Die zullen na de schooluren ook door andere organisaties kunnen worden gebruikt.

ONTHAALOUDERS GEZOCHT
De Vlaamse gemeenten en OCMW’s zijn op zoek naar 400 nieuwe onthaalouders. Die moeten ervoor zorgen dat het aantal kinderopvangplaatsen op peil blijft. Zodat ouders een betaalbare opvangplaats voor hun kinderen kunnen vinden. De Vlaamse Steden en Gemeenten lanceren nu een campagne om gemotiveerde onthaalouders te vinden.

STAD ZOEKT PLAN VOOR B401
De plannen om de B401 aan de Zuid in Gent af te breken, zitten voorlopig vast. Dagelijks rijden hier zo’n 65.000 wagens over. Maar toch wil de stad de fly-over afbreken. De stad werkt nu aan een aantal ontwerpen die een alternatief moeten bieden voor al dat autoverkeer. Dat plan zal ten vroegste tegen 2018 klaar zijn.

GENTSE MUSEA SCOREN GOED
De Gentse musea en monumenten deden het goed in 2015. Vorig jaar lokten ze allemaal samen zo’n 1,2 miljoen bezoekers. De topper blijft het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal en de bijhorende restauratiewerken aan het drieluik. Het SMAK overschreed voor het tweede jaar op rij de kaap van 100.000 bezoekers. De Sint-Pietersabdij kende als enige een sterke daling.
 

© Vanessa Declercq