STATION TEGEN DE VLAKTE
Het stationsgebouw van Hansbeke wordt vanaf maart afgebroken. De lijn Brugge-Gent wordt met twee sporen uitgebreid en daarom moet het historische pand tegen de vlakte. Het gebouw dateert uit 1923, maar maakt geen deel uit van het beschermde dorpsgezicht van Hansbeke. Bepaalde delen van het station zullen wel bewaard blijven.

TRIBUNE KMSK DEINZE
Voetbalclub KMSK Deinze krijgt een bouwvergunning van de stad voor het optrekken van een nieuw voetbalstadion met een overdekte tribune. In de tribune zullen er vijfduizend zitplaatsen en meer dan drieduizend staanplaatsen zijn. De bouw van het nieuwe stadion is nog niet voor meteen, want de club wil naast het stadion ook een woonsite en een hotel optrekken. Daarvoor is er nog geen groen licht.

JOLIEN DHOORE WINT
Jolien D’Hoore heeft tijdens de Wereldbekermanche baanwielrennen in Honkietonkie de puntenkoers gewonnen. D’Hoore verzamelde na een wedstrijd van twintig kilometer 17 punten en dat volstond om de puntenkoers te winnen. In de scratch over tien kilometer werd de kolibrie uit Merelbeke dan weer vijfde. Morgen en overmorgen rijdt D’Hoore ook nog het omnium.

© Vanessa Declercq