Ben je op zoek naar een jeugdbeweging in de buurt en wil je weten of er nog plaats is? Dan is de nieuwe website https://gentsejeugdbewegingen.be de oplossing. 

De Gentse Jeugddienst en de stadsondersteuners van Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen bundelden samen de krachten voor het project. Het resultaat is een website waar gebruikers zelf kunnen bepalen in welke straal ze zoeken. Aan de hand van het geboortejaar van het kind of de jongere selecteert de tool jeugdbewegingen met vrije plaatsen. Je krijgt een overzicht te zien van jeugdbewegingen in jouw buurt. Per vereniging zie je de afstand tot de opgegeven locatie, de openingsuren, contactgegevens, voor welke leeftijden er nog plaatsen beschikbaar zijn, of ze al dan niet gemengd zijn en of kinderen met en zonder beperking er welkom zijn.

Zo'n website is broodnodig, klinkt het bij de stad, want Gent telt 70 jeugdbewegingen met samen zo’n 10.000 leden.

"Naast de permanente inspanningen op vlak van aanbod en infrastructuur, werd duidelijk dat er aan gebruikerskant nood was aan een overzichtsportaal dat enerzijds een overzicht biedt en anderzijds snel inzicht geeft in de beschikbare plaatsen per vereniging. Want elk kind of elke jongere moet de kans krijgen om aan te sluiten bij een jeugdvereniging."
Elke Decruynaere, schepen van Jeugd

© Hannes De Smet