Design Museum Gent breidt uit met een nieuwe vleugel met de naam DING (Design In Gent). DING komt op het braakliggend terrein aan de Drabstraat, dat tot nu toe vooral gekend was voor de monumentale WC-rol die er staat. Het nieuwe gebouw zal de bestaande gebouwen van het museum aan elkaar linken, bijkomende exporuimte creëren, maar ook plaats bieden voor debat, reflectie, publiekswerking, een shop en horeca.

De nieuwe vleugel moet ook een aantal knelpunten op vlak van toegankelijkheid en logistiek oplossen.
Het is het ontwerpteam ‘TRANS architectuur / stedenbouw, Carmody Groarke en RE-ST architectenvennootschap’ die de nieuwe vleugel van Design Museum Gent mag ontwerpen. De tijdelijke vereniging overtuigde de jury met een uitnodigend concept dat Design Museum Gent nog meer als inspirerende ontmoetingsplek op de kaart zal zetten. Het Design Museum ziet de nieuwe vleugel als een schakel tussen de bestaande tentoonstellingsruimtes en de stad. Het moet een gastvrije ontmoetingsplaats worden waar de toegang gratis is. Ontwerpers, producenten, opleidingen, galeries en creatieve industrieën moeten er een levendige, participatieve en interactieve plek vinden. In DING zullen diverse bezoekers kunnen kennismaken met het brede begrip design en de collectie van het museum.

“De troef van het museum - de link tussen verleden, heden en toekomst - komt niet alleen in de werking van het museum tot uiting, maar laat zich binnenkort ook lezen doorheen de museuminfrastructuur, met twee beschermde monumenten, een vleugel uit 1992 én het nieuwe volume.”  zegt  schepen van Stadsontwikkeling en Cultuur, Sami Souguir.

© Robbert Vancompernolle