De Balmatt-site in Nort Sea Port wordt omgevormd tot een nieuw bedrijvenpark ‘Hexaport’. Op de locatie van wel 27 000 vierkante meter moet een boost geven aan de werkgelegenheid en bedrijvigheid in de Gentse haven.

Hexaport ligt aan de Langerbruggestraat, met als buren de Scheepvaartpolitie en de parking van Honda. Daar gaat de projectontwikkelaar een deel van de bestaande gebouwen renoveren, maar er wordt ook gesloopt om plaats te maken voor nieuwe bedrijfsgebouwen. De locatie produceerde Balmatt in de jaren ’70 asbestproducten.

De renovatiewerken zijn onlangs gestart. De bouw van de nieuwe gebouwen start deze zomer. De werken zouden tegen 2021 klaar moeten zijn, maar de verkoop van de bedrijfsunits is al volop aan de gang. In totaal komt er 27 000 vierkante meter aan industriële gebouwen, die dienen voor opslag, logistiek en productie.

“Gent blijft jaar na jaar nieuwe inwoners aantrekken. Die moeten niet alleen ergens kunnen wonen, maar ook kunnen werken. De herontwikkeling van de Hexaport site past perfect binnen dat plaatje: de bedrijven die zich in de gebouwen vestigen, zorgen voor werkgelegenheid op een steenworp van de stad. Bovendien hebben zulke projecten vaak een aanzuigeffect voor nog meer bedrijvigheid. Het is dus een goede zaak dat de Balmattsite in zijn oude glorie hersteld wordt.” Aldus Gents schepen van Economie, Handel en Haven Sofie Bracke.

© Janna Heyerick