Professor Karin Raeymaeckers en professor Patrick De Baets stellen zich kandidaat als rector en vice-rector aan de UGent. Rik Van De Walle en Mieke Van Herreweghe krijgen er zo een tegenstander bij. Uit dezelfde faculteit dan nog, want De Baets en Van de Walle zijn collega’s aan de faculteit Ingenieurswetenschappen. Maar dat mag de strijd absoluut niet bitsiger maken, klinkt het bij het nieuwe duo, en wel in tegendeel. En ook no heard feelings bij Rik Van De Walle, hoewel die het wél wat teleurstellend vindt dat z’n collega De Baets zijn kandiaatstelling zo lang voor hem verborgen hield. 

Inhoudelijk wil het nieuwe duo vooral de kaart van de democratie trekken. Een constructie met 1 rector en vele vice-rectoren, zoals de tegenkandidaten eerder voorstelden, vinden Raeymaeckers en De Baets dan ook niet ideaal.

De derde cyclus van de rectorverkiezingen gaat 18 september van start. Of het duo Van Huylenbroeck – De Saeger, dat de eerste cycli meedeed, zich opnieuw kandidaat stelt, is nog niet bekend. Kandidatenduo’s kunnen zich aanbieden tot vrijdag.

 

 

© Elke Verdonck