De stad Gent heeft Nicky Vandeghinste verkozen tot 'Student van het Jaar 2020'. Nicky is lid van de Gentse Studentenraad een heeft onderzoek gevoerd naar het mentale welbevinden van studenten aan Universiteit Gent. 

Nicky Vandeghinste toonde aan dat studenten het moeilijk hebben om hun mentale gezondheid bespreekbaar te maken. En dat was voor haar de reden om het probleem aan te pakken. Ze kon de UGent overtuigen om met haar onderzoek aan de slag te gaan. Maar de Gentse studente wil verder gaan. Ze wil haar bevindingen ook op nationaal vlak uitstraling geven. En het stopt niet nu ze is afgestudeerd : 

"Ik wil echt het verschil maken voor anderen rond alles wat met mentaal welzijn te maken heeft. Ook nu ik mijn eerste stappen in de arbeidsmarkt wil zetten, zou ik hier graag mee verdergaan."  

Straffe Gentse student

Gent wil met de verkiezing 'Student van het Jaar' een straffe student in de bloemetjes te zetten. Het selectieveld is breed : studenten die hun studies combineren met topsport, met ondernemerschap of werken, met ouderschap, met creativiteit, met sociale engagementen, ... De jury bestond uit twee vertegenwoordigers uit de Jeugdraad, twee vertegenwoordigers uit het Gentse Studentenoverleg, de winnares van de vorige editie en twee studentenambtenaren.

Foto en beelden : stad Gent 

 

© Koen Colpaert