Vandaag werd in het Provinciehuis in Gent het netwerk mobipunten voorgesteld. Mobipunten zijn plaatsen waar je vlot kan overstappen tussen de fiets, het openbaar vervoer en de auto of deelauto. 19 Oost-Vlaamse gemeenten engageren zich nu om dergelijke mobipunten te realiseren.

Vorig jaar werd in Deinze het eerste mobipunt geopend. Je vindt er deelfietsen en deelauto’s, er is een oplaadpunt voor elektrische auto’s en het openbaar vervoer is op wandelafstand bereikbaar. Ook 18 andere Oost-Vlaamse gemeenten engageren zich nu om zulke mobipunten te realiseren, in samenwerking met Mobipunt vzw.

De provincie Oost-Vlaanderen zal het project in goede banen leiden in samenwerking met Solva Streekoverleg, Veneco, Interwaas en Mobipunt. Samen zullen zij de gemeenten helpen bij de realisatie van de mobipunten.

Elk lokaal bestuur krijgt voor de inrichting van het mobipunt een budget van 23.000 euro. De gemeente moet een kwart daarvan zelf ophoesten, Vlaanderen financiert de rest. De provincie Oost-Vlaanderen coördineert het netwerk mobipunten.

© Tim Steyaert