Ketonen in het wielrennen. Het was het voorbije jaar een hot item. De ene wielerploeg zei openlijk dat ze ketonen gebruiken, de andere bleef er geheimzinnig over. Eén ding is zeker, na de wielersport, lijken ketonen nu ook klaar om de duivensport te veroveren. Het Aalterse bedrijf Group Lataire ontwikkelde met 'Next Level' ketonen op maat de duif.

Ketonen zijn geen doping, maar ze zorgen ervoor dat vetten beter worden aangesproken als energiebron en daarom werken ze prestatiebevorderend. Aangezien ook de duivensport stilaan topsport is geworden waarin immense bedragen omgaan, wordt ook daar gezocht naar een manier om duiven -net als topsporters- nog beter te doen presteren. In tegenstelling tot pakweg 30 jaar geleden zijn duiven tegenwoordig in staat om wekelijks wedstrijden van 500 kilometer en verder te vliegen.

Het Aalterse bedrijf Group Lataire is een wereldwijde speler op vlak van gezondheidsproducten en geneesmiddelen voor sportduiven. Samen met dierenarts Ruben Lancriet uit Adegem, gespecialiseerd in het begeleiden van sportduiven, ontwikkelde het bedrijf 'Next Level' ketonen. Die zijn ontworpen en getest om sportduiven te ondersteunen tijdens zware wedstrijdprogramma's, zodat ze die nog beter en sneller kunnen afleggen. 

De Next Level ketonen zijn alleszins uniek in de wereld. Een pakket, dat uit 6 producten bestaat, kost ongeveer 200 euro. Dit weekend worden de producten voor het eerst aan het publiek voorgesteld tijdens de duivenbeurs in Kortrijk Xpo.

 

 

© Soetkin Desloovere