AA Gent-manager Michel Louwagie wordt vandaag in Hasselt door de federale gerechtelijke politie verhoord. Dat nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. Het verhoor vindt plaats in het kader van het onderzoek naar fraude met transfers in het Belgische voetbal. Of Louwagie als getuige of als mogelijke verdachte wordt verhoord, is niet duidelijk. Eerder werden al verschillende toplui van andere voetbalclubs zoals Club Brugge en de KBVB ondervraagd.

De Club laat op zijn website weten dat AA Gent  alle medewerking verleent aan het onderzoek en dat 'operatie propere handen' het Belgisch voetbal ten goed komt. "KAA GENT is ervan overtuigd en bevestigt dat er absoluut geen aanwijzingen, hoe ook, zijn of kunnen zijn van enige malafide betrokkenheid van de club in het dossier 'Propere handen'."

In het onderzoek, dat de bijnaam 'Propere Handen' of 'Operatie Zero' kreeg en net een jaar geleden losbarstte, zijn al 23 mensen in verdenking gesteld. Het luik matchfixing is al een tijdje volledig afgerond. Daarnaast is er het onderzoek naar financiële fraude, dat enerzijds rond makelaar Dejan Veljkovic draait en anderzijds rond spelersmakelaar Mogi Bayat. Het luik Vejkovic zit in een eindfase, terwijl er in het luik Bayat nog zeven tot acht maanden werk nodig zullen zijn, zo meldde het federaal parket vorige week. In dat onderzoek naar financieel gesjoemel bij verschillende transfers hebben de speurders al heel wat toplui van verschillende clubs en de Belgische voetbalbond ondervraagd. Zo passeerden de voorbije maanden François De Keersmaecker en Steven Martens, respectievelijk ex-voorzitter en ex-CEO van de Belgische voetbalbond, al de revue, net als oud-bondscoach en oud-Club Brugge-trainer Georges Leekens. Twee weken geleden was het de beurt aan Club-voorzitter Bart Verhaeghe en algemeen manager Vincent Mannaert. Ook de toplui van andere clubs die zaken deden met Veljkovic en Bayat zullen naar alle waarschijnlijk nog op de rooster gelegd wordenDe Voorzitter van voetbalclub AA Gent Ivan De Witte is vanmorgen samen met manager Michel Louwagie ondervraagd in het onderzoek 'Operatie Propere Handen'. Dat meldt het Nieuwsblad.  De twee trokken vanmorgen naar de gerechtelijke politie van Hasselt die het onderzoek voert. Ze zullen er vragen beantwoorden over verdachte transfers in de voetbal. twee weken geleden werd ook de top van Club Brugge onderzoek in het kader van datzelfde onderzoek. 

© Robbert Vancompernolle