Heel wat studenten trekken vandaag naar de hogeschool of universiteit voor de start van het academiejaar. De Arteveldehogeschool in Gent ziet dit schooljaar een groei in de inschrijvingen. De tien nieuwe graduaatsopleidingen trekken vanaf jaar één meer dan 1000 studenten. Ook de lerarenopleiding secundair onderwijs groeit.

De Arteveldehogeschool in Gent ziet zijn inschrijvingen met 12% toenemen t.o.v vorig jaar. Daar spelen de tien nieuwe graduaatsopleidingen een belangrijke rol in. De graduaten vervangen de vroegere HBO5-opleidingen uit het volwassenonderwijs en zijn doorgaans korter dan een bachelor. De focus ligt daarbij nog meer op praktijkgericht leren.

“Zeker de graduaatsopleidingen in sociaal-agogisch werk en handelswetenschappen en bedrijfskunde blijken sterke starters. Het graduaat voor Tolk Vlaamse Gebarentaal trekt al vanaf het startschot een verdubbeling van het aantal studenten aan. 40 studenten vonden hun weg. Met de nieuwe graduaatsopleidingen erbij hebben studenten een nog bredere waaier aan opleidingsvormen die hen kunnen klaarstomen voor de job die zij zoeken", zegt Imran Uddin, woordvoerder van de Arteveldehogeschool.
Een van de nieuwe graduaten is 'Accounting and Administration'. Dat zal onderwezen worden op de nieuwe satellietcampus in Oudenaarde.

Naast de graduaten, is ook de interesse van de lerarenopleiding secundair onderwijs gestegen. Daar zijn de inschrijvingen met maar liefst 18% toegenomen. "De imagocampagnes waaraan onze hogeschool heeft meegewerkt hebben hun doel duidelijk niet gemist. Deze stijging toont aan voor ons dat onze nieuwe studenten niet twijfelen aan het maatschappelijk belang van het lerarenberoep. We juichen deze groei dan ook van harte toe", stelt Imran Uddin, woordvoerder van de Arteveldehogeschool. 

Bovendien doen ook de internationale opleidingen het goed. Het totaal aantal studenten in de bacheloropleiding International Business Management groeit met bijna 18%. De Bachelor International Office Management kent bijna een verdubbeling van het aantal nieuwe inschrijvingen. “Uit intern onderzoek weten we dat Gent voor internationale studenten een sterke aantrekkingskracht uitoefent. Dat zij daarbij voor onze school kiezen, is de kers op de taart.”

 

© Hannes De Smet