Reikhalzend keek iedereen uit naar de persconferentie van de federale overheid gisteren. Vooral winkeliers en marktkramers waren benieuwd of zij nu op 11 mei mogen open gaan. Een koude douche werd het voor de marktkramers want voor hen is er nog geen groen licht. Er is nu veel onbegrip bij de marktkramers maar ook bij de bouwers van marktwagens. Zij zien bestellingen opgeschort, ook bij Wimag in Knesselare.

Bij Wimag in Knesselare, dat gespecialiseerd is in het bouwen van marktkramen voor onder andere vleeshandelaars, begrijpt men de beslissing niet. Markten niet toegelaten vanaf 11 mei en zelfs geen duidelijke startdatum geven, dat is best frustrerend. En dat zien ze ook in dit bedrijf. De bestellingen voor nieuwe marktwagen blijven uit.

"De nieuwe beslissingen die worden even uitgesteld omwille van de onzekere situatie. Ook de banken die niet altijd meewillen en even alles op hold zetten. Om eigenlijk bepaalde beslissingen niet te laten doorgaan of hun klanten adviseren om even in functie van Corona tijden die investering af te wachten", zegt Kathy Carrebrouck, zaakvoerder van Wimag.

De marktkraambouwer is er nochtans van overtuigd dat het winkelen op de markt veel veiliger is dan in een supermarkt.

 

© Vanessa Declercq