Auteur Marc de Bel en zijn vrouw Mie Buur uit Kruisem hebben veel geluk gehad. Gisteren raakten ze betrokken bij een zwaar verkeersongeval, maar behalve wat hoofdpijn, een stijve nek en enkele blauwe plekken, heeft het koppel niets. Fysiek toch niet, want ze zijn erg onder de indruk en emotioneel. Maar ze zijn vooral blij dat ze het nog kunnen navertellen.

De Bel en zijn vrouw, die in Kruisem wonen, werden gisteren op de E17 aangereden door een andere personenwagen.

Marc de Bel: “Plots voelden we een enorme klap. Onze auto werd langs achteren ingedeukt en vooruit weggekatapulteerd. Mijn vrouw is meteen beginnen tegensturen, want die vloog recht naar de vangrail. Want als ze niet had beginnen tegensturen, dan waren we daar direct over gevlogen. Maar door dat tegensturen begon onze auto te tollen, tussen de andere auto’s door.”

De reflex van Mie heeft wellicht de levens van het koppel gered. Hun wagen kwam uiteindelijk 200 meter verder zijwaarts tegen de vangrail tot stilstand. Als bij wonder kwam het koppel er zonder kleerscheuren uit.

Vannacht heb ik gedroomd. Dat ik formulieren moest invullen voor de verzekering. Maar dat ging niet, dat ging niet. Ik moest nog en nog. Dat is normaal naar het schijnt. Dat is een terugslag, een naschok. En die hebben we nu volle bak. We hebben het ongelooflijke geluk dat we fysiek niets hebben buiten een beetje whiplash, een stijve nek. Gisteren een zware koppijn. Maar dat gaat weg, na een paar dagen is dat weg. Maar mentaal zal het langer duren.
 

© Soetkin Desloovere