Na een grondige screening en evaluatie door Paardenpunt Vlaanderen behaalde de manege van het Provinciaal centrum De Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo voor de tweede maal het prestigieuze Equilabel.

Provinciaal centrum De Boerekreek organiseert heel wat hippische activiteiten zoals ponylessen, paardrijkampen, wandeltochten en meer. Zowel volwassenen als kinderen, ervaren ruiters als nieuwelingen kunnen er les volgen. Ook als je geen eigen paard hebt, kan je deelnemen met een lespaard. Verder heeft De Boerekreek heel wat kennis en ervaring in huis rond aangepast paardrijden voor mensen met een beperking.

"Provinciaal centrum de Boerekreek scoorde 94% op de evaluatie door Paardenpunt Vlaanderen en daar zijn we bijzonder fier op. Voor onze bezoekers is het Equilabel een garantie dat ze hier terecht kunnen voor kwalitatieve hippische activiteiten. Voor onze medewerkers is het een bevestiging dat ze goed bezig zijn en op hetzelfde elan moeten verder gaan." zegt Annemie Charlier, gedeputeerde bevoegd voor recreatiedomeinen.

Het Equilabel is een kwaliteitsstandaard voor maneges en pensionstallen gelegen in Vlaanderen. Het label biedt de mogelijkheid aan goed werkende bedrijven om zich op een positieve manier te onderscheiden. Voor de klanten van maneges en pensionstallen is het een kwaliteitswaarborg. Met dit initiatief wil Paardenpunt Vlaanderen ook het dierenwelzijn bevorderen.

Naast hippische activiteiten biedt het Provinciaal centrum De Boerekreek ook andere activiteiten aan. Zo kan je er in het weekend verblijven, het yogapad bewandelen, op fietsarrangement gaan, ... Verder kan je er ook terecht voor water- en avontuursporten.

© Robbert Vancompernolle