De gemeente Maldegem is op zoek naar een overnemer voor gemeentelijke basisschool De Kruipuit in deelgemeente Adegem. Het gemeentebestuur vindt het niet langer de taak van de gemeente om de school uit te baten.

"Het veranderende onderwijslandschap en de komende uitdagingen zullen binnen enkele jaren het gemeentelijk beleidsniveau overstijgen. De beslissing om nu actie te nemen en garanties te verschaffen voor de toekomst, maakt dan ook deel uit van een weloverwogen langetermijnvisie." zegt het gemeentebestuur in een persbericht.

"Het gemeentebestuur vindt het geen kerntaak om zelf een gemeenteschool uit te baten, wel om onderwijs te faciliteren. Een gemeente moet onderwijs zo aantrekkelijk mogelijk maken, om zo jonge gezinnen naar de gemeente te halen. Volgens het college van burgemeester en schepenen is de overname van de gemeenteschool de juiste beslissing om de toekomst van de school en van het onderwijs te verzekeren."

De school zou verlieslatend zijn, enkel een overname zou de school nog kunnen redden. De gemeente hoopt nu dat een ander onderwijsnet, zoals het gemeenschapsonderwijs of het katholieke net, de school wil overnemen. 

Het gemeentebestuur laat ook nog weten dat het personeel en de leerlingen van de school zich geen zorgen moeten maken. De overname zou geen gevolgen hebben voor het lerarenbestand en geplande investeringen. Op de school zitten ongeveer 200 leerlingen en werken zo'n 30 mensen.

 

© Soetkin Desloovere