De gemeente Maldegem houdt grote kuis in haar patrimonium. Er moeten enkele leegstaande panden verkocht worden om te kunnen investeren in nieuwe projecten. Zo werd gisteren de verkoop van de oude rijkswachtkazerne goedgekeurd. Ook het Oud Stadhuis, het aanpalende Oud-Schepenhuis en het bezoekerscentrum in deelgemeente Middelburg staan te koop.

Het Oud stadhuis en het Oud Schepenhuis zijn 2 van de mooiste historische gebouwen van Maldegem. Toch staat het Oud Stadhuis al jaren leeg en ook voor het aanpalende Oud Schepenhuis, waar voorlopig een pop-up tweedehands kledingzaak huist, is er al jaren geen permanente bestemming meer. De verkoop van de 2 historische panden zou bovendien aardig wat geld kunnen opbrengen. Maar de Maldegemnaar mag op zijn 2 oren slapen, het unieke  dorpsgezicht blijft behouden.

Marleen Van den Bussche, burgemeester Maldegem : 
'Het is een beschermd monument, dus het dorpsgezicht zal zeker en vast bewaard worden dat is ook de garantie die we gekregen hebben als gemeentebestuur dat alles mooi zal bewaard en gerestaureerd worden. We hopen dat het van binnen een andere bestemming krijgt en  dan denken we in de richting van een klein hotelletje, B&B, iets voor de horeca, dus een meerwaarde voor ons centrum maar toch het dorpsgezicht dat kan bewaard worden.'


 

 

© Tim Steyaert