De Lokale Politie Gent gaat een extra commandopost installeren, enkel en alleen om de opgelegde maatregelen omtrent het coronavirus te handhaven. Da's nodig blijkbaar, want het afgelopen weekend was het uitermate druk op Gentse plekpleisters zoals de Gras - en Korenlei, de Bourgoyen en de Blaarmeersen

Ondanks de blijvende slagzin "blijf in uw kot", lappen heel wat Gentenaars nog steeds de versterkte maatregelen omtrent het coronavirus aan hun laars. De Lokale Politie Gent is het beu en installeerde daarom vandaag een extra commandopost, louter en alleen om overtredingen op de strengere maatregelen te handhaven. 

Afgelopen weekend werder er maar liefgst 200 pv's uitgesschreven, en dat zijn er 200 teveel, vindt de Lokale Politie Gent. De regels worden vanaf nu dan ook strenger. Wie een overtreding op Gents grondgebied begaat, krijgt meteen een boete van 250 euro. En die moet onmiddellijk betaald worden. 

Wie dat niet kan of voor de tweede keer betrapt wordt, mag zich binnenkort zelfs voor de politierechtbank komen verdedigen.

 

© Vanessa Declercq