Op 28 februari gaat in het Capitole in Gent 'Madagascar, de musical' in première. Een Nederlandstalige musicalversie van de wereldbekende animatiefilm Madagascar. Enkele opvallende figuren leenden hun stem voor de musical.

Zo sprak televisiemaker Lieven Scheire de stem in van plannenmaker en geniale uitvinder Kowalski. Opvallend, pinguïn Kowalski heeft een West-Vlaams accent terwijl Scheire afkomstig is uit Wachtebeke. Ook stand-upcomedian Gunter Lamoot (een West-Vlaming, maar wel woonachtig in Sint-Amandsberg) leent zijn stem. Hij spreekt voor de gelegenheid de stem in van 'softie' Soldaat, de jongste pinguïn van het stel. 

Andere opvallende namen zijn chocolatier Dominique Persoone en Jean-Marie Dedecker, de burgemeester van Middelkerke. Samen doken ze de studio in en dat leverde onderstaand filmpje op.

'Madagascar, de musical' gaat 28 februari in première. De voorstelling in het Capitole loopt tot en met zondag 1 maart.In april verhuist de musical naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

(beelden: Music Hall)

 

© Soetkin Desloovere