Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen heeft zonet het meerjarenplan voor de komende legislatuur goedgekeurd. Het gaat de provincie financieel voor de wind en daar mogen de inwoners ook van profiteren, klinkt het. Met een algemene belastingverlaging als eerste pluspunt.

De provincie moet afslanken en besliste daarnaast zelf om een aantal zaken stop te zetten. Buitenlandse missies worden afgebouwd, de beleidslijn met Vietnam wordt geknipt en ook de indirecte sponsoring van sportevenementen verdwijnt. Er komen dan wel weer centen vrij om een belanstingverlaging door te voeren.

Kurt Moens, Eerste Gedeputeerde Oos-Vlaanderen: “Voor de gewone burger is die provinciebelasting niet hoog, dat is iets van 35 euro en dat zakt naar de 30 euro. Maar het is principieel. Als we als provincie minder mogen doen, dan moeten we ook minder uitgeven. Wat we minder uitgeven, moet terugvloeien naar de burger."

Ook het klimaat en de fietsers krijgen bijzondere aandacht. Verder wil de provincie ook investeren in het onderwijs en de recreatiedomeinen.

 

© Soetkin Desloovere