Leden van KVLV in De Pinte krijgen een deurmat cadeau, want haar leden zijn Ferm welkom. Daarmee maakt de vrouwenvereniging meteen ook haar nieuwe naam bekend: Ferm. De nieuwe naam voor KVLV, da’s de vroegere Boerinnenbond, was na bijna 50 jaar wel eens nodig, klinkt het bij de lokale vereniging van De Pinte. De vroegere naam dekte de lading niet meer helemaal.

De Boerinnenbond werd opgericht in 1911 en telt de dag van vandaag meer dan 90 000 leden. Door de jaren heen heeft de vereniging een grote evolutie meegemaakt. Leden zagen het huishouden moderniseren“Alles is veel veranderd sinds sedertdien. Veel van die vernieuwingen zijn bewerkstelligd vanuit de vrouwenbeweging KVLV, Boerinnenbond indertijd. Ik denk dat dat nog altijd zo kan zijn. Er zijn nog veel andere noden die kunnen ingesteld worden door een vereniging als Ferm", aldus Kateleen Dhondt, voorzitter van Ferm De Pinte.

De afdeling in De Pinte focust vooral op vrije tijd, en organiseert wekelijks activiteiten, van yoga tot kooklessen, en doet dat nu verder onder de nieuwe naam: Ferm.

© Janna Heyerick