In het AZ Glorieux in Ronse is er deze voormiddag een kleine brand uitgebroken na een kortsluiting in een elektriciteitskast.

Die kast lag vlakbij de afdeling Nierdialyse. Twintig patiënten zijn daarom versneld afgeschakeld van de dialyse en in veiligheid gebracht. Medewerkers van het ziekenhuis konden de brand zelf blussen. De afdeling Medische Beeldvorming een verdieping lager is door de brand buiten dienst door rookschade.

Het ziekenhuis reageert met volgend persbericht: "Op dinsdag 14-01 werd omstreeks 11u15 een kortsluiting vastgesteld in een elektrische cabine op de dienst dialyse. Hierdoor ontstond een kleine kortstondige brand in de cabine en rookontwikkeling op de afdeling
dialyse en de afdeling radiologie. De interne interventieploeg en de lokale brandweer kwamen meteen ter plaatse. De patiënten van de betrokken afdelingen zijn onmiddellijk geëvacueerd en de zones werden rookvrij gemaakt. Op geen enkel moment kwamen de patiënt(en) en medewerkers in gevaar. In de komende uren kan er op verschillende locaties in het ziekenhuis wel nog geurhinder aanwezig zijn."

 

© Sofie Claeys