In Gent zijn gisterenavond de Jong&Wijs prijzen uitgereikt. Die gaan al voor het vierde jaar op rij naar verenigingen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind – en jeugdvriendelijke stad te maken.

Één van de winnaars is Kwame Mulzz, een Gentenaar met Ghanese roots én een opkomend hiphoptalent. Hij begeleidt wekelijks jongeren uit de Gentse randgemeenten met het uitbouwen van een eigen muziekcarrière.

"Gent is gebaat bij een sterk, geëngageerd en kritisch middenveld. Ook het middenveld maakt Gent kind- en jeugdvriendelijk en houdt het stadsbestuur alert om er voluit voor te blijven gaan. Om dat in de verf te zetten, reiken we de Jong & Wijs Prijs uit." zegt Elke Decruynqere, schepen van Jeugd

Als jeugdwerker werkte Kwame vroeger bij vzw Jong, nu geeft hij als vrijwilliger regelmatig workshops voor Graffiti vzw. Hij is ook voortdurend bezig met het opnemen van de stem van jongeren uit de Rabotwijk, de Brugse Poort en de Dampoortwijk. Hij biedt deze jongeren ook coaching en podiumkansen aan. Als hij een optreden geeft, staan er steevast een paar jongeren op het podium. Dat doet hij belangeloos, zonder contract en zonder budget, uit pure liefde voor muziek en jeugdwerk. Kwame bereikt vooral jongeren die buiten het georganiseerde jeugdwerk vallen.

© Robbert Vancompernolle