Het Parket van Oost-Vlaanderen en de politiezone Assenede/Evergem voeren momenteel een onderzoek naar de dood van een asielhond. Een jongeman uit Evergem kwam na een wandeling met de asielhond terug zonder hond. De hond werd enkele weken later dood teruggevonden in de vaart in Rieme. De jongeman krijgt sindsdien doodsbedreigingen via sociale media. Zijn familie heeft klacht ingediend.

De feiten deden zich begin vorige maand voor. Een jongeman van 19 uit Evergem haalde de Amerikaanse Stafford Rolex (zie foto), op uit het asiel Dierenbescherming Meetjesland om ermee te gaan wandelen, maar na de wandeling kwam hij zonder hond terug. De jongeman is gekend in het asiel, hij gaat vaker wandelen met honden en hij had in het verleden ook al met de bewuste hond gewandeld. De lokale politie voerde een onderzoek naar de verdwijning van de hond, maar zonder resultaat.

Begin deze maand werd de hond dood aangetroffen in de vaart in Rieme. Of de hond eerst vergiftigd werd, is voorlopig nog niet duidelijk. De afdeling dierengeneeskunde van de UGent onderzoekt momenteel de doodsoorzaak van de hond. 

Nadat bekend raakte dat de hond dood gevonden is, wordt de jongeman belaagd en bedreigd via sociale media. Zijn familie heeft intussen klacht ingediend bij de lokale politie. Die laatste roept op om met de bedreigingen te stoppen en ze indien nodig te verwijderen.

 

 

© Soetkin Desloovere