Afvalintercommunale Ivago gaat tijdens de Gentse Feesten een nieuwe sorteeranalyse toepassen tijdens de afvalophaling. Het verzamelde veegvuil zal de komende tien dagen grondig geanalyseerd worden. Kortom, Ivago wil graag weten wat u precies nog steeds dumpt op straat in plaats van het in een afvalkorf te gooien.

Aan de hand van het verzamelde veegvuil wil Ivago onderzoeken welk afval de weg naar de restafvalzak nog steeds niet voldoende vindt, en hoe de afvalintercommunale daar in de toekomst sterker kan op inspelen.

Ook nieuw tijdens de Gentse Feesten zijn de twintig pmd-korven die langs de belangrijkste wandelassen in de feestenzone zullen geplaatst worden. Met een blauwe zak, een blauw deksel en dito vlagje wil Ivago de feestvierders aansporen om hun pmd-afval te sorteren.

De Gentse feesten beginnen morgen en Ivago is er alvast klaar voor. Vijftig ivago-medewerkers staan klaar om de feestenzone proper te maken en te zorgen voor ‘schone’ Gentse Feesten.

Er zullen 300 extra afvalkorven worden ingezet, 90 pmd-korven, 15 afvalverzamelplaatsen, veegmachines, grote en kleine perswagens, bladblazers, bladzuiger, elektrische stofzuiger, spuitwagen, borstels en schoppen. Kortom, zoals het er nu naar uitziet en iedereen zich een beetje aan de regels houdt, beloven het propere feesten te worden.

© Vanessa Declercq