Vandaag heropent IVAGO 5 van de 6 recyclageparken waar inwoners van Gent en Destelbergen terechtkunnen. Alleen het recyclagepark in Gentbrugge blijft voorlopig nog gesloten. 

Wie vandaag naar het recyclagepark gaat, zal zich moeten houden aan strikte voorwaarden. Dat is nodig, want IVAGO wil de veiligheid en gezondheid van eigen medewerkers en bezoekers maximaal garanderen.

"We schakelen ontsmettingsteams in en stewards regelen de publieksstroom. We vragen enkel naar het recyclagepark te komen indien het echt noodzakelijk is en de instructies strikt te volgen. Met asbest en textiel kan je momenteel niet op de parken terecht", klinkt het bij IVAGO.

De parken zullen open zijn van dinsdag tot en met zaterdag, van 9.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 17.15 uur.Tijdens de middagpauze worden geen bezoekers toegelaten.

Meer informatie omtrent de maatregelen kan je vinden op corona.ivago.be. 

Bekijk hieronder een overzicht van de verschillende recyclageparken in onze regio: 

- ILvA opent haar parken in Oosterzele en Kluisbergen en 13 andere steden en gemeenten, al zijn er ook daar voorwaarden.

- Bij Verko, dat 10 recyclageparken openhoudt, ondermeer in Melle kunnen inwoners op afspraak een bezoek brengen aan de containerparken. Batterijen, textiel, asbest en landbouwfolies zijn niet welkom.

- IDM, dat actief is in Lochristi, Lokeren, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate, stelt de opening van de recyclageparken uit. Ook in Aalter blijven de containerparken gesloten. 

- In Assenede, Gavere, Merelbeke is het recyclagepark enkel op afspraak open voor groenafval.

- In Merelbeke, Maldegem, Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins is het recyclagepark enkel open voor wie groenafval heeft. 

- In Deinze opent het recyclagepark dinsdag, in Landegem en Kruisem kan een bezoek vanaf woensdag, maar daar wordt gevraagd elk bezoek uit te stellen indien mogelijk.

- In Brakel, Maarkedal, Oudenaarde, Horebeke, Zwalm, Zulte gaat het recyclagepark open op afspraak.

- In Ronse, Wortegem-Petegem, Sint-Martens-Latem, Evergem, Lievegem gaat het recyclagepark ook opnieuw open onder strikte voorwaarden. 

© Hannes De Smet