De nationale ijshockeyfederatie laat weten dat ze de beslissing om maar één van de drie Eeklose inline-skateclubs een officiële licentie te geven, niet zal herzien. Pascal Nuchelmans van de federatie is niet onder de indruk van het gezamenlijk schrijven van de clubs en wil de regels niet herzien voor de White Bears, een club met een twintigtal leden.

De drie clubs uit Eeklo trainen alle drie op dezelfde locatie, in de evenementenhal. Maar volgens de federatie mag er maar één licentie zijn per sporthal. De drie inline-skateclubs hebben dan maar de krachten gebundeld om toch alle drie aan een officiële licentie te geraken. Het stadsbestuur van Eeklo liet eerder deze week weten dat ze de clubs daarin bijstaat. Samen hebben ze een akkoord opgesteld en vroegen ze met aandrang aan de nationale ijshockeyfederatie om hun beslissing te herzien. Maar dat doet de federatie dus niet.

Nuchelmans vindt dat de clubs dan maar moeten fusioneren. Hij stelt zich ook vragen bij de invloed van het stadsbestuur in dit verhaal.

© Janna Heyerick