Huis de Lalaing wordt mogelijks een thuis voor 10 personen met een handicap en een zorgkoppel. Schepen van Sociale Zaken Mathieu Mas en schepen van Huisvesting Stefaan Vercamer zaten samen met Villa Vip, een organisatie met veel ervaring in het opzetten van zorgprojecten. Villa Vip krijgt zes maanden om te onderzoeken wat er mogelijk is Huis De Lalaing. 

Huis De Lalaing is één van de historische parels van Oudenaarde, maar is dringend aan een grondige restauratie toe. Het stadsbestuur is al geruime tijd op zoek naar een uitbater voor een erfpachtovereenkomst. Villa Vip wil het pand herinrichten om er 10 personen met een verstandelijke beperking en een zorgkoppel in onder te brengen. 

Mathieu Mas, schepen van sociale zaken: “Het schepencollege besliste afgelopen maandag dat VillaVip een optie krijgt gedurende 6 maanden om een grondig onderzoek te kunnen uitvoeren om zekerheid te hebben over de financiële haalbaarheid van het project en om de goedkeuring van het Agentschap Onroerend Erfgoed te verkrijgen m.b.t. tot de geplande renovatiewerken.”

© Tim Steyaert