Na meer dan drie maanden verplichte sluiting, mogen de zwembaden vanaf morgen terug opengaan. Ook in het Verbauwenbad in Eeklo kan er vanaf morgen opnieuw gezwommen worden. Daar waar ze vandaag nog de laatste aanpassingen aan het uitvoeren, zodat alles coronaproof kan verlopen.

"Het is een puzzelstukje dat we in elkaar moeten steken. Onze eerste belangrijke doelgroep zijn de sportclubs, triathlon, waterpolo, duikclubs en zwemclubs. Die willen allemaal terug van start gaan en die maken geen gebruik van de kleedcabines. Zij gaan zich dus op de tribune moeten omkleden, op anderhalve meter afstand. De tweede doelgroep zijn de speelkampen en sportkampen, die komen in de voormiddag en die kunnen in hun bubbel van 50 personen wel gebruik maken van de kleedcabines en de douches", vertelt sportfunctionaris Rik De Boever.

Maximaal 100 zwemmers
In de namiddag is het zwembad voorbehouden voor het publiekzwemmen. En ook dat gebeurt in verschillende groepen. Om alles veilig te laten verlopen mogen er in het zwembad maar 100 personen tegelijk aanwezig zijn. En die telling gebeurt al aan de ingang van het Sportpark, waar iedereen ook op anderhalve meter afstand moet aanschuiven. Reserveren is niet nodig, iedereen kan komen zwemmen wanneer het hem of haar past. En dat de hele zomer lang.

 

© Hannes De Smet