Deze ochtend zijn de onderhoudswerken op de R4 tussen Melle en Merelbeke van start gegegaan. En dat zorgt al meteen voor lange files.

Op de E40 komende van Brussel is het aanschuiven van na afrit Aalst tot aan het knooppunt met de E17 in Zwijnaarde. Wie via de N9 van Wetteren naar Melle wil, moet rekening houden met stilstaand verkeer. Ook in en rond Merelbeke en Melle is er al heel druk verkeer.

De werken gebeuren in twee grote fasen. Er wordt 1 rijrichting per jaar aangepakt en dat zal telkens 1 maand duren. Dit jaar, vanaf 9 maart 2020, werkt de aannemer op de R4 richting Gent-Zeehaven vanaf de afrit E40 tot aan de brug boven de Brusselsesteenweg (N9) in Melle. Het wegdek wordt volledig vernieuwd tot op de fundering. Er komt een nieuwe stillere asfaltverharding. Naast een nieuw wegdek komen er nieuwe greppels en nieuwe vangrails. Vanaf 23 maart breidt de werfzone uit. Vanaf dan wordt er ook gewerkt op R4-binnenring (richting Eeklo) vanaf de afrit Merelbeke (van de R4 richting E40) tot de Fraterstraat. Volgend jaar gebeurt hetzelfde op de andere rijrichting.

De R4 richting Gent-Zeehaven tussen Merelbeke (E40) en Melle (N9) is dicht. Dit betekent dat de E40 (in beide richtingen) afrijden aan knooppunt Merelbeke (E40/R4) niet mogelijk zal zijn. De afrit 'Merelbeke' van de E40 richting Brussel (naar het rondpunt aan de diergeneeskunde) blijft wel open. Voor de veiligheid geldt er op de snelwegen aan de verkeersknooppunten een snelheidsbeperking van 90km/u.

Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer kan je terugvinden hoe je het beste kan omrijden. 

© Hannes De Smet