Er is een akkoord bereikt tussen de gemeente Terneuzen en kunstmestfabrikant Rosier over de herstellingen van de Westkade in Sas van Gent. Die werken zouden tussen de 5 en 10 miljoen euro kunnen kosten. Het gaat dan om de reconstructie van de kade en de waterkering. Dat schrijft Omroep Zeeland.

Sinds februari dit jaar is de Westkade afgesloten. Die verbindt Sas van Gent met Zelzate. De kade, ter hoogte van het bedrijf Rosier, zou kunnen inzakken en verschuiven. Zelfs fietsers of voetgangers mogen er niet door. Maar het einde lijkt in zicht, nu het akkoord er is. De gemeenteraad moet het plan wel nog goedkeuren. Als alles goed gaat, zouden de werken zo’n acht tot tien maanden duren. Er komen tijdens de werken tijdelijke wegen voor voetgangers, fietsers en auto’s. Dat staat te lezen in een nieuwsbrief aan de bewoners van Sas van Gent.

De onderhandelingen over de werken gingen zeer moeizaam. De betrokken partijen, kunstmestfabriek Rosier, de Rijkswaterstaat en de gemeente Terneuzen hadden allemaal verschillende belangen en kwamen maar niet tot een akkoord. Het grootste deel van de kosten zouden bij Rosier en de Rijkswaterstaat liggen, schrijft Omroep Zeeland nog.

© Janna Heyerick